Veien videre

Med møbelsnekkerskolen som springbrett

Som den eneste skolen i Norge som tilbyr utdannelse innenfor møbeltapetsering, ble Møbelsnekkerskolen et naturlig valg for meg da jeg ønsket å videreutdanne meg. Jeg jobbet tidligere med formgivning, spesielt innenfor innredning, farger og søm av gardiner og puter.

Møbeltapetserer ville gi meg enda et ben å stå på. Møbelsnekkerskolen var et godt valg. Det ble mye tid til å være kreativ. I tillegg lærte jeg det mest grunnleggende innen møbelsnekring. Som møbeltapetserer ser jeg fordeler ved å også lære seg tradisjonell møbelsnekring, da jeg nå kan reparere møblene selv i stedet for å sende de bort.

Etter kort tid på Møbelsnekkerskolen ble jeg kjent med Carl Malmsten Furniture Studies i Stockholm, en prestisjefull skole under Linköping Universitet. De tilbyr utdannelse i møbelsnekring, -design, -konservering, og –tapetsering.

Jeg søkte jeg meg til denne skolen etter VG1 ved Møbelsnekkerskolen og avsluttet en treårig Bacheleor utdannelse i møbeltapetsering våren -10. Tyngdepunktet i utdannelsen er å kunne bevare og utvikle den tradisjonelle håndtverksmessige arbeidet av stoppmøbler. Vi arbeider også med stopping av moderne møbler.

På Carl Malmsten skolen har jeg truffet andre elever fra Møbelsnekkerskolen. I løpet av de ti siste årene har fem norske elever kommet inn på Carl Malmsten skolen. Fire av disse har brukt Møbelsnekkerskolen som springbrett.

Møbelsnekkerskolen ga meg en bred horisont og mange muligheter. Jeg kan se tilbake på et morsomt, spennende, lærerikt og kreativt år.


Ta kontakt med oss